woensdag, 24 juli 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

LinkedIn - wat en hoe

LinkedIn biedt de mogelijkheid om je kenbaar te maken op het internet, oude contacten te volgen en nieuwe contacten te leggen. LinkedIn is gratis. Maar je moet je wel registeren. 

Een typologie van twitter-gebruikers

We kunnen de twittergebruikers indelen in uiteenlopende categorieën. Een daarvan is een indeling naar het aantal volgers en het aantal mensen dat de betreffende twitteraar zelf volgt. Is er een verband? Hoe noem je iemand die niemand volgt en die wel veel volgers heeft? Een narcist? Een introvert? Of een ster met weinig tijd?

En hoe noem je iemand die veel twitteraars volgt, maar zelf geen volgers heeft? Een triest geval? Een beginner? Of en uitgestotene? Kijk naar het schema en denk mee.

Workshop Twitteren voor organisaties

Twitter staat bij uitstek model voor de social media in het algemeen: als je de basisbeginselen van Twitter begrijpt, begrijp je veel van de principes van Facebook en LinkedIn ook, om maar eens een paar voorbeelden van sociale media te noemen.

Twitteren voor organisaties of bedrijven is heel iets anders dan twitteren voor jezelf. Organisaties en bedrijven kunnen Twitter inzetten om campagnes te ondersteunen en om aan online reputatiemanagement te werken (sommigen noemen het webcare).