zaterdag, 22 juni 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Arduino CNC - Overzicht

De artikelen en blog-posts over Arduino en CNC-frezen

letterc

Een volgende stap in de Arduino CNC-frees. Met geheel herziene functies voor driedimensionaal frezen van cirkel, ovaal, piramide, vierhoek (ook met een helling) en een compleet alfabet.

Download hier de Arduino-code (sketch) en de bijbehorende handleiding en speel ermee. Opmerkingen en (vooral) toevoegingen en toepassingen zijn welkom!

Download hier de benodigde bibliotheken voor de aandrijving van de motoren en voor de schakelaars: de benodigde bibliotheek voor de stepperdrivers en de schakelaars

vierkegels

3D-frezen is een heel ander verhaal dan 3D-printing. Er zijn dikke boeken geschreven over hoe een geautomatiseerde 3D-freesmachine eruit moet zien en hoe deze bestuurd moet worden. Een uitdaging die mij de afgelopen maanden heeft gegrepen. Een terrein ook dat toekomst heeft! Denk alleen maar eens aan de mogelijkheden voor het onderwijs... Een kort verslag.

Read More

handleiding CNC mill Arduino

Een toelichting op de open source-functies voor 3D-frezen via Arduino. Sommigen kunnen het zien als een handleiding. Hiermee kan gespeeld en gecombineerd worden, tot complexere beschrijvingen van mogelijke driedimensionale figuren.

Bij deze een hartelijke uitnodiging om de betreffende functies te delen, samen met het programma en de aanwijzingen erbij, en om aanvullende functies te schrijven en te delen.

Download de handleiding hier. En kijk op www.rijkwillemse.nl/arduino.html voor meer informatie en broncode.