woensdag, 24 juli 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

avatar nn

Aangestoken door schoolvriend Zijlstra, die via Facebook om niet literaire fragmenten van Salinger- en Twain-achtige kwaliteit verspreidt, deel ik hier - eveneens om niet - een novelle, een boerenschets en een essay, alle van Wils Melkerij. (Wie zou dat nu weer zijn?)

Als pdf, om te downloaden (down te loaden?), voor deze bijzondere Paasdagen, van angst en vrije tijd. Voor afleiding, vermaak en troost. Voor bevrijding. Hoop ik.

Lees "Drie Oefeningen in Dictie", met daarin:

"Zombies"

Een verhaal over insluiting en buitensluiting, schaamte en onbeschaamdheid, geloof en ego. Het kan ons allemaal overkomen... (Met dank aan het panel dat op mijn verzoek deze novelle proeflas en van opbouwend commentaar voorzag.)

"Gelderse Worst"

Een schets van een afgelegen gemeenschap waar de tijd stil lijkt te staan. Boertige onzin in tweetachtige streken. Als intermezzo en afleiding.

"Straks"

Een beschouwing over de beperking van onze waarneming vooral waar het de toekomst betreft. Waar moet het heen? en andere vragen in een essay om ze te beantwoorden.

De pdf

Drie Oefeningen in Dictie

Download de pdf hier.

Deel, schrijf en reageer gerust

Haalt het dat niveau van schoolvriend Zijlstra? Liefst wel. Maar dat is eigenlijk niet belangrijk. Elk verhaal is weer anders. Wat telt, is dat het afleidt, maar ook dat het beweegt en aanzet tot delen.

Laat me weten wat je ervan vindt, en laat het je inspireren. Tot nadenken, en tot schrijven en delen.

En hou je taai!