dinsdag, 21 mei 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

Nieuwe Start

“Ja, die veranderingen die je waarneemt rond mijn bedrijf… We zijn nu definitief gestopt met 'bureautje spelen', met eigen mensen in dienst. Een nieuwe start, vanuit een eigen praktijk.

Eigenlijk is dat een materialisatie van wat al veel langer speelt. Namelijk dat mijn dienstverlening voor veel opdrachtgevers sterk aan ‘mijn persoon’ gekoppeld is en minder aan mijn bedrijf.”

De persoon achter het bedrijf

“We komen er ook achter dat een ‘groot' adviesbureau voor communicatiedingen, met staf en specialistische medewerkers steeds minder levensvatbaar is. Meer en meer van die diensten worden nu uitgevoerd door meisjes en jongens in dienst bij onze opdrachtgevers… Of, veel scherper geprijsd, door zzp’ers.”

Empty Nest Eigen Praktijk Best
(Illustratie: Catherine)

Inkopers

“Daar komt nog bij dat er op dit schaalniveau vaak onmogelijk op te brengen investeringen nodig zijn om aanbestedingen en tenders te winnen. Dat heeft ons altijd veel tijd en geld gekost, en daar wil ik niet mee doorgaan. Overheden en grote bedrijven mogen voor hun inkoop denk ik weleens aandachtig in de spiegel kijken.”

Nu nog scherper…

“Dat speelt allemaal veel minder op een kleiner schaalniveau. Ik ben dus heel blij met deze stap! En, ik kan mijn diensten nu ook scherper prijzen, omdat de overhead verdwenen is. Bel of mail me gerust, dan vertel ik je daar alles over bij een kop koffie of iets anders.

Okee, genoeg over mijzelf, aan de slag nu!”